Monday, December 12, 2011

Ordina behaalt zilver in Microsoft Applicatie integratie

Afgelopen week heeft Ordina AIM binnen het Microsoft Partner Model de mooie zilveren status behaald binnen de competentie “Applicatie Integration”. Onder deze competentie vallen onder andere de bekende producten zoals BizTalk en WCF. Mede dankzij effort van Steef-Jan Wiggers en Sjoerd van Lochem is deze eerste mooie stap gemaakt. Steef-Jan ligt de prestatie verder toe:


Het Partner Model bij Microsoft is volledig op de schop gegaan, omdat in feite in heel de wereld en dus ook in Nederland teveel partners de status van “Gold” Partner hadden. Het onderscheid tussen de partners was in zijn geheel niet meer duidelijk. En “Gold” Partner waarin? Je bent Microsoft “Gold” Partner, maar wat betekent dit nu in feite voor mij als klant en waar onderscheid jij als leverancier van Microsoft diensten nu van de rest.

Als je voldoende opbrengsten levert als partner op Microsoft producten en diensten en voldoende gecertificeerde mensen in dienst hebt, dan was je “Gold” partner. Het nieuwe Partner Model van Microsoft is georganiseerd op basis van competentie, waarbij criteria gelden voor:

• Referenties
• Certificering
• Omzet

Op basis van je status op competentie kun je je onderscheiden van andere partners. Er zijn diverse competenties voor virtualisatie, communicatie, desktop, web development, applicatie integratie enzovoort. Op de competentie kun je een “Silver” of “Gold” status behalen.

Als Ordina AIM zijn we trots dat we de “Silver” status hebben kunnen behalen voor “Applicatie Integration”. De “Silver” status betekent dat we als Ordina AIM aan onze klanten kunnen laten zien, dat we voldoende referenties hebben opgebouwd op het gebied van applicatie integratie, voldoende gecertificeerde mensen aan boord hebben en omzet maken door het leveren van diverse diensten. We behoren met deze status op “Applicatie Integratie” tot 5% van alle bedrijven wereldwijd, die dergelijke status hebben op deze competentie.

De “Silver” status is een mooie mijlpaal, die we hebben bereikt. We willen uiteindelijk natuurlijk de status “Gold”. Deze status geeft ons nog meer onderscheidend vermogen ten opzichte van onze concurrenten. Met deze status kunnen we namelijk aantonen dat we wereldwijd tot de beste behoren op het gebied van “Applicatie Integration”. De status toont onze commitment tot Microsoft technologie, die bij deze competentie hoort. Technologie als BizTalk Server, Windows Communication Foundation (WCF) en SQL integratie technologie als Integration Services en SQL Broker. Als Ordina AIM zijn we in staat specifieke, hoogwaardige oplossingen te leveren en de “Gold” status zal uiteindelijk het bewijs richting onze klanten zijn.

No comments: